Teröristlerin Batı Afrika'yı istikrarsızlaştırmasına izin vermeyin

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ECOWAS liderlerine çağrıda bulundu: Teröristlerin Batı Afrika'yı istikrarsızlaştırmasına izin vermeyin

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Teröristlerin Batı Afrika'yı istikrarsızlaştırmasına izin vermeyin

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari Cumartesi günü Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da, ECOWAS liderlerini terörist grupların bölgeyi istikrarsızlaştırmasına izin vermemeye çağırdı .

ECOWAS'ın Terörle Mücadele Devlet ve Hükümet Başkanlarının Olağanüstü Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Buhari, “Bölgemiz, bölgesel entegrasyonunun gerçekleştirilmesinde övgüye değer bir ilerleme kaydetti ve terörist grupların topluluğumuzu istikrarsızlaştırmasına ve halkımızın güvenli, güvenli ve refah bir ortam için isteklerini baltalamasına izin vermemeliyiz.” Dedi. 

“Bu nedenle, teröre karşı mücadeleyi bırakmamak ve bölgemizdeki belayı kovmak için çalışmak bizim ortak sorumluluğumuz” dedi.

Çad ve Moritanya liderlerinin de katıldığı özel bir günlük Zirve için diğer ECOWAS liderlerine katılan Başkan Buhari, bugün terörizmin dünya çapında büyük bir güvenlik tehdidi haline geldiğine karar verdi.

Terörist grupların faaliyetlerinin Batı Afrika'da, daha geniş Sahel'de ve küresel toplulukta barış ve güvenlik için ciddi tehlike oluşturduğu konusunda uyardı.

silah edinme kolaylığına dikkat çekildi

“Saldırıların sıklığı, terörist grupların belirlenmesi ve dayanıklılığının yanı sıra para toplama ve sofistike silahlar edinme kolaylıkları, topluluk olarak dikkatimizi çekmesi gereken ciddi kaygılardan biri.

Aynı derecede endişe verici olan, bölgede terör tehdidinin devam eden yayılımı ve terörle organize suç arasındaki artan bağlantıdır.

İşte bu yüzden canavarı tamamen yeninceye kadar çabalarımızda durmamalıyız.

Bu hedefe ulaşmanın en iyi yolu, terörizme, isyana, haydutluğa, toplumlar arası ihtilaflara karşı koordine edilmiş bölgesel eylemler ve tepkilerdir; aynı zamanda, bunların yeniden tesis edilmesi ve korunması da dahil olmak üzere temel nedenlerini ele alacak politika ve önlemleri uygulamaya koyuyoruz. geçim kaynakları ”dedi.

Kaynak: premiumtimesng

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER