için kaldı

Erdoğan'dan Osman Öcalan açıklaması: Kırmızı bültenle arandığı bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'ye çıkan Osman Öcalan ile ilgili ilk kez konuşarak "Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum." dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan Osman Öcalan açıklaması: Kırmızı bültenle arandığı bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi için Japonya'ya hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu.

23 Haziran seçimlerinden önce terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT ekranlarına çıkarılmıştı.

Erdoğan, konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Türkiye'de hangi kurum hangi şartlar altında çalışacak bu yasalarla belirlenmiştir. Cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsade eder, hangi şartlar altında müsade eder bunlar bellidir. Adalet Bakanlığı'na müracat yapılmıştır ve böyle bir adım atılmıştır. Bunla ilgili olarak da bakanlığımız, hatta MİT bu çalışmalarını yaparken, kime, nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve değerlendirmesini de yapar. Onun için kalkıp da muhalefetten şöyle gelen sese bakmaz. Kararını vermiştir. Olay bu kadar basittir.

OSMAN ÖCALAN İLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. TRT'ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi'de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum. Bu konuda da onlara güveniyorum. TRT Kürdi'yi kurarken kimse bize "Neden TRT Kürdi'yi kurdunuz?' demedi. TRT Kürdi'yi kurduğumuza göre de TRT'yi yönetenler tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurup adımlarını atarlar ve TRT Kürdi'nin reytingini yükseltmeyi de düşünür, neyin nasıl faydalı olacağını da düşünür ve buna göre de adımlarını atarlar. Buna göre de adımlarını atmışlardır.

SONRAKİ HABER