için kaldı

Kırım ile Ermenistan arasında düzenli uçak seferleri başlıyor

Mart ayından itibaren Kırım ve Ermenistan arasında düzenli uçak seferlerinin başlaması bekleniyor.

GASTE24 GASTE24
Kırım ile Ermenistan arasında düzenli uçak seferleri başlıyor

Bu yılın Mart ayından itibaren Simferopol ve Erivan arasında düzenli uçak seferlerinin başlamasının planlandığı öğrenildi.

Sputnik’e konuşan Kırım parlamentosunun Sağlık, Tatil ve Turizm Komitesi Başkanı Aleksey Çernyak “Kırım ve Ermenistan arasında düzenli uçak seferlerinin yapılması bu yılın Mart ayından itibaren başlaması planlanıyor. Ikar Havayolları düzenli uçuşlar için Rosaviatsiya’dan (Rus havacılık ajansı) gerekli izin ve onayı almış bulunuyor. Şu anda durum, uçuş programları ve havaalanlarıyla yapılacak anlaşmaların hazırlık ve onay aşamasında. Düzenli uşuşların haftada iki kez yapılması planlanıyor. İleride talebe bağlı olarak haftada yedi seferi geçmeyecek şekilde artırılabilir” ifadelerini kullandı.  

Simferepol ile Erivan arasında yapılması planlanan uçak seferinin Kırım’ın Rusya’yla birleşmesinden sonra ilk düzenli uluslararası uçuş olacağını kaydeden Çernyak, “Bu, Çin ve Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkeler ve havayolu şirketleri için de iyi bir örnek olacak. Düzenli uçuşların başlaması, Kırım’dan uluslararası uçuşların ilk adımı olacak ve Simferepol Havaalanı’nın uluslararası statüsünü daha da güçlendirecek” şeklinde konuştu.   

Rus havayolu şirketi IKAR 1993 yılında kuruldu. Krasnoyarsk merkezli şirket, hem yurtiçi hem de uluslararası hatlarda yolcu, bagaj ve yüklerin düzenli ve charter taşımacılığını yapıyor. 2015 yılından bu yana Pegas Fly ticari adı altında uçuşlar gerçekleştiriyor.

IKAR, Kırım’ın Rusya ile birleşmesinden sonra Simferepol’e düzenli uçak seferleri başlatan ilk havayolu şirketlerinden biriydi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER