Dışişleri Bakanlığı: Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Rus büyükelçiye yönelik silahlı saldırıya dair "Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Fail etkisiz hale getirilmiştir. Olay, tüm boyutlarıyla tahkik edilip, sorumlular adalet önüne çıkarılacak." açıklamasında bulundu.

F5HABER F5HABER
Dışişleri Bakanlığı: Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığından, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır." denildi.

Açıklamada, "Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir." görüşlerine yer verildi.

"Saldırının zamanlaması dikkat çekici"

Milli Savunma Bakanı Işık da yaptığı açıklamada "Bu alçak saldırının yarın Dışişleri Bakanımızla Rusya'da yapmayı planladığımız görüşmelerin hemen öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekicidir." dedi.

“Saldırının arkasındakiler ortaya çıkarılacak”

Milli Savunma Bakanı Işık saldırının arkasındakilerin ortaya çıkarılacağını belittiği açıklamasında, "Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği hain terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. ‪Bu hain saldırının arkasında her kim varsa ortaya çıkarılacaktır." ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER