için kaldı

İOKBS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

LGS'nin hemen ertesi gün İOKBS gerçekleşti. Bugün itibarıyla sınavın üzerinden 17 gün geçti. Günler birer birer geçerken sonuçlara ilişkin beklentiler de arıyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

POSTA POSTA
İOKBS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, 11. sınıfların katılım sağladığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2 Haziran'da MEB tarafından gerçekleşti. Soru ve cevaplar sonrası sonuçlar için sabırsız bir bekleyiş söz konusu... Takvimde sonuç tarihi yer alıyor fakat bu takvimden haberdar olmayanlar sonuç tarihini araştırıyor.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yayınladığı e-Kılavuz'da belirtilmişti. Sonuçlar 22 Temmuz 2019'da MEB'in resmi sitesinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

BURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER