için kaldı

Dolar/TL güne nasıl başladı?

Dolar/TL yeni günde dar banttaki seyrini sürdürüyor.Dün 5.68 - 5.72 aralığında hareket eden dolar bu sabah 5.70'te, dün 6.29 - 6.33 bandında seyreden euro 6.32'de seyrediyor. Sepet kur da hafif artışla 6.01'de.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Dolar/TL güne nasıl başladı?

Fed'in dün açıklanan 29-30 Ekim Fed toplantısına ilişkin tutanaklara göre yetkililer faiz indirimine ara vermek konusunda uzlaştı. Tutanaklar sonrası dolar/TL 5.69 civarındaki seyrini sürdürdü, dolar dün Lira karşısında %0.1 değer kaybetti. Dün BIST 100  Endeksi ise günü yüzde 0.69 düşüşle 106 bin 785 puanda kapattı. Yurt içinde bugün Tüketici Güveni, haftalık banka ve menkul kıymet istatistikleri izlenecek. ABD'de ise işsizlik maaşı başvuruları ve 2. el konut satışları takip edilecek.

Ünlü Menkul Değerler bu hafta Lira'nın dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişmekte olan ülke para birimi olduğunu hatırlatarak "hem 100 hem de 200 günlük hareketli ortalamaların geçtiği 5,71 seviyesinin altını daha sık test etmeye başlayan kurun bu bölgede kalması halinde dün olduğu gibi 5,68’e doğru bir eğilim oluşmasını bekleriz. Ancak yeni güne başlarken küresel risk iştahındaki daralma nedeniyle kur henüz 5,71’den güçlü bir şekilde uzaklaşmayı başarabilmiş değil. Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS primlerinin 300 baz puana doğru geri çekilmesi ve ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşması belirsizliğinin sürmesi ise TL lehine hareketi destekleyen bir zemin yaratıyor" değerlendirmesini yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER