Tayland 3. çeyrekte beklentilerin altında büyüdü

Tayland ekonomisi üçüncü çeyrekte beklentilerin altında büyüdü ve hükümet ülkenin ABD Çin ticaret savaşı ile güçlü kurdan etkilenmesiyle büyüme tahminini düşürdü.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Tayland 3. çeyrekte beklentilerin altında büyüdü

Tayland ekonomisi üçüncü çeyrekte beklentilerin altında büyüdü ve hükümet ülkenin ABD Çin ticaret savaşı ile güçlü kurdan etkilenmesiyle büyüme tahminini düşürdü. Ulusal Ekonomik ve Sosya Gelişme Konseyi tarafından açıklanan verilere göre, gayrısafi yurtiçi hasıla Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yıllık bazda yüzde 2.7'lik beklentilerine karşılık 2.4 yükseldi.

Faziler düşük seviyede

Konsey, 2019 yılı büyüme tahminini bir önceki öngörü aralığı olan yüzde 2.7 ve 3.2 aralığından yüzde 2.6'ya düşürerek, ekonominin gelecek yıl 2.7-3.7 aralığında büyümesi gerektiğini söyledi. Tayland'ın ticarete bağlı ekonomisi ihracattaki düşüş, güçlenen kur ve turizm sektöründeki dalgalanmadan olumsuz etkilenmişti. Tayland Merkez Bankası, geçtiğimiz ay faizleri rekor şekilde düşük seviyeye çekmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER