için kaldı

Almanya’da Türk kadın siyasetçinin yükselişi: Köklü partinin lider kadrosunda

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Berlin’de devam eden genel kurulunda genel başkan yardımcılığına aday olan Serpil Midyatlı, adaylar arasında en yüksek oyu aldı. Hürriyet’e konuşan Midyatlı, adaylığının genel kuruldaki seçimlerden saatler önce belli olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya’da Türk kadın siyasetçinin yükselişi: Köklü partinin lider kadrosunda

ALMANYA’da 156 yıllık Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Schleswig-Holstein Eyalet Teşkilatı Başkanı Serpil Midyatlı, parti genel kurulunda yapılan oylamanın ardından koalisyon ortağı SPD’nin lider kadrosuna yerleşti. Geçmişte 9 yıl boyunca bir restoranda çalışan Midyatlı parti genel kurulundaki oylamadan önce yaptığı konuşmada, “Yoldaşlar ben partinin zirvesine yeni ve güçlü bir rüzgâr estiririm. Bunun için sizin desteğinize ve oyunuza ihtiyacım var“ ifadesini kullandı. Delegelerin yüzde 79.8’i Midyatlı’yı seçti. Seçim zaferinin ardından ilk olarak Hürriyet’e konuşan Midyatlı, seçimi böylesi yüksek bir oy oranıyla kazanmanın kendisi için oldukça sürpriz olduğunu belirtirken, genel başkan yardımcılığı için adaylığının seçimden çok kısa süre önce belirlendiğini ifade etti.

Almanya’da Türk kadın siyasetçinin yükselişi: Köklü partinin lider kadrosunda - Resim : 1

Midyatlı (solda), Hürriyet muhabiri Ali Varlı’ya konuştu.

19 YILLIK SPD’Lİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER