için kaldı

Eş katili kadın: Ben yemek hazırladım, o 'tatlı' istedi

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde nikahsız eşi Osman Tokmak'ı öldürmekten tutuklu yargılanan Gönül Sökmen, olay günü eşinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirterek, "Yemek hazırladığımı, yemesini söyledim. O ise tatlı yiyeceğini söyledi. 'Tatlı' dediği ise cinsel ilişkiydi. Boğazıma sarılınca cinnet getirip öldürdüm" dedi.

F5HABER F5HABER
Eş katili kadın: Ben yemek hazırladım, o 'tatlı' istedi

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde nikahsız eşi Osman Tokmak'ı öldürmekten tutuklu yargılanan Gönül Sökmen, olay günü eşinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirterek, "Yemek hazırladığımı, yemesini söyledim. O ise tatlı yiyeceğini söyledi. 'Tatlı' dediği ise cinsel ilişkiydi. Boğazıma sarılınca cinnet getirip öldürdüm" dedi.

Yalvaç'ta 31 Ocak'ta nikahsız eşi 67 yaşındaki Osman Tokmak'ı öldürdükten sonra başını gövdesinden ayırmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanıp Isparta Kapalı Cezaevi'ne gönderilen 49 yaşındaki Gönül Sökmen ve oğlu 22 yaşındaki Fırat Erdoğan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Osman Tokmak'ın çocukları Murat, Filiz ve Ferhat Tokmak ile avukatları da katıldı.

'KÖTÜ DAVRANDI, BOĞMAYA ÇALIŞTI'

Manavgat'a atandığı için duruşmaya katılmayan Savcı Osman Çabuk hazırladığı iddianamede sanıklar hakkında tahrik indirimi uygulanması talebinde bulunurken, Mahkeme Başkanı Mustafa Mutlu, mahkemenin tayin ettiği avukatların savunduğu anne ve oğlundan savunmalarını istedi. İlk sözü alan Gönül Sökmen, maktul Osman Tokmak ile nikahsız 2 ay birlikte yaşadığını belirterek, Tokmak'ın kendisine çok kötü davrandığını, boğmaya çalıştığını, bu nedenle Bursa'da oturan oğlunu arayıp durumdan bahsederek kamyonet getirmesini istediğini söyledi.

'TATLI' DEDİĞİ CİNSEL İLİŞKİYDİ'

Olay sabahı oğlunun, Osman Tokmak yokken eve geldiğini anlatan Gönül Sökmen, oğlunun kahvaltı sonrası odada istirahata çekildiğini aktardı. Öğleden sonra maktulün eve geldiğini kaydeden Sökmen, şöyle konuştu:

"Yemek hazırladığımı, yemesini söyledim. O ise tatlı yiyeceğini söyledi. Affınıza sığınarak söylüyorum 'tatlı' dediği ise cinsel ilişkiydi. Çok önemli şeyler konuşacağımı, onun sırası olmadığını söyleyince benimle tartışmaya başladı. İtirazım devam edince cinsel tacizde bulunmaya başladı. İtişip kakışmaya başladık ve boğazıma sarıldı. Can havliyle oğluma seslendim. Oğlumun elinde, her zaman başucumda duran demir boru vardı. Bir kez Osman'ın başına vurdu ve boruyu atarak odadan dışarı kaçtı. Sonra o boruyla birden fazla vurdum. Sendelemiş ve yarı baygın halde yere düşmüştü. O esnada sofrada duran ekmek bıçağını alarak, cinnet getirmiş olmalıyım ki öldürdüm. Oğlumun bu cinayetle alakası yoktur."

'POLİSİN İSTEDİĞİ GİBİ İFADE VERDİM'

Savcının hakkında öldürmeye teşebbüs etme suçundan ceza istediği Fırat Erdoğan ise olayın annesinin anlattığı gibi olduğunu, onu koruma içgüdüsüyle bir kez vurup dışarı çıktığını belirtti. Mahkeme başkanının, ilk ifadesinde 'defalarca vurdum' dediğini hatırlatması üzerine Erdoğan, "Ben o psikolojik çöküntüyle polisin telkiniyle öyle dedim. O ifademi kabul etmiyorum" dedi.

'OĞLUMUN HAYALLERİ VARDI'

Sanık Gönül Sökmen yeniden söz alarak, oğlunun otomotiv sektöründe yeni şeyler icat etmenin peşinde koşan akıllı biri olduğunu anlatarak, işlemediği bir suçtan cezalandırılmaması gerektiğini savundu.

'BİZİM DE HAYALLERİMİZ VARDI'

Osman Tokmak'ın büyük oğlu Murat Tokmak ise "Biz 2 sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Sanık hayalleri olduğundan söz ediyor. Bizim de hayallerimiz vardı. Benim 15 gün önce çocuğum oldu ama babam göremedi" dedi.

Ferhat Tokmak ise "Sanıklar dua etsin cumhuriyetle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Şeriatla yönetiliyor olsaydık biz kısas hakkımızı tereddütsüz kullanırdık. Cezalandırılsınlar" diye konuştu. Filiz Tokmak da davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etti.

SAVCI TUTUKSUZ YARGILANMA TALEP ETTİ

Mahkeme heyetinin talebi üzerine mütalaasını sunan savcı, sanık Gönül Sökmen'in gerek savcılık aşamasında gerek mahkemede cinayeti kendisinin işlediğini samimi şekilde itiraf ettiğini, Fırat Erdoğan'ın ise işlediği suçun mahiyeti ve tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanması için tahliyesine karar verilmesini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, Fırat Erdoğan'ın Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde psikiyatri uzmanına sevk edilerek, adli tıpa gönderilmesi hususunun sorulmasını kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Nurettin ARKAN)
SONRAKİ HABER