1.950 futbol sahası büyüklüğünde... Dev proje bu yıl bitiyor

Hem Ödemiş’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak hem de K. Menderes Ovası'nda bin 950 futbol sahası büyüklüğündeki verimli tarım arazisine can suyu verecek Rahmanlar Barajı'nda yüzde 80 fiziki gerçekleşme oranına yaklaşıldı. Barajın gövde dolgusu yıl sonuna kadar tamamlanacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1.950 futbol sahası büyüklüğünde... Dev proje bu yıl bitiyor

İzmir Ödemişlilerin sabırsızlıkla beklediği Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusu bitmek üzere. Bölge ekonomisine hayat verecek dev projede yüzde 80 fiziki gerçekleşme oranına yaklaşılırken barajda önümüzdeki yıl gövde kaplaması tamamlandıktan sonra su tutulması hedefleniyor.

3 MİLYON 200 M3 DOLGU YAPILACAK

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövdesi için şu ana kadar 3 milyon 100 bin m3’lük dolgu yapıldı. 1.950 futbol sahası büyüklüğünde... Dev proje bu yıl bitiyor - Resim : 1Yıl sonuna kadar kalan 100 bin m3’lük dolgu işlemi de tamamlanacak ve Rahmanlar Barajı gövdesi beton kaplamaya hazır halde girecek. Barajda beton kaplama çalışmaları tamamlandıktan sonra su tutulacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER