için kaldı

Skandalın detayları ortaya çıktı!

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), 2017-2018 yıllarında DEAŞ ile mücadele kapsamında Suriye'de YPG/PKK'ya sağladığı 715 milyon dolarlık silahın kaydını tutmadığı ortaya çıktı.

VATAN VATAN
Skandalın detayları ortaya çıktı!

Pentagon'un Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele eğit-donat fonunun  kayıtlarına yönelik Savunma Bakanlığı Mali Sorumluluk Ofisinin yaptığı denetimde,  ABD Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, eğit-donat fonu kapsamında Suriye'ye  sağladığı silahların kayıtlarını tutmadığını tespit edildi.   Denetim raporunda, "Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, 2017 ve  2018 mali yılı bütçelerinden ayrılan 715 milyon dolarlık ekipmanın kayıtlarını  tutamadığı tespit edildi." ifadesi yer aldı.   ABD kuvvetlerinin birçok yerde silah depoladığı ve depolama  işlemlerine birçok yapının karıştığı belirtilen raporda, Suriye'de dağıtılmak  üzere gönderilen silahların kayıtlarının düzgün tutulamadığına vurgu yapıldı.   Raporda ayrıca, Kuveyt'teki depolarda düzgün ve sistemli  depolanamadıkları için silahların bir kısmının paslandığı ve kullanılamaz hale  geldiği aktarıldı.   Raporda, kayıp silahların Suriye'de ABD'nin kontrolü dışında başka  grupların eline geçip geçmediğine ilişkin detaylara yer verilmezken 2017 ve 2018  yılı bütçelerinden Suriye için toplam 930 milyon dolar destek talep edildiğine  dikkat çekildi.   Pentagon, YPG/PKK'ya sağlanan tüm silah ekipmanların listelerinin seri  numaraları ile Türkiye'ye verildiğini iddia ediyor.   ABD yönetimi, 2020 bütçesinde ağırlıklı olarak YPG/PKK olmak üzere  Suriye'de desteklediği gruplar için 300 milyon dolar ayırmış, bunun 200 milyon  doları ile silah ve ekipman alınmıştı.   Pentagon'un yeni açıkladığı 2021 bütçesinde ise Suriye'de desteklediği  gruplara 200 milyon dolarlık silah ve ekipman verilmesi öngörülüyor.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER