"Sınırlarımızı taciz edenler..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terör saldırılarını değerlendirdi. Süleyman Soylu, "Kamu düzeninin olmadığı dönemden bir istismar ortaya çıkarabilir miyiz, bir boşluktan istifade edebilir miyiz, düşüncesi olanlar yanılacaktır. Sınırlarımızı taciz edenler bunun karşılığını ödeyecektir" dedi.

F5HABER F5HABER
"Sınırlarımızı taciz edenler..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terör saldırılarını değerlendirdi. Süleyman Soylu, "Kamu düzeninin olmadığı dönemden bir istismar ortaya çıkarabilir miyiz, bir boşluktan istifade edebilir miyiz, düşüncesi olanlar yanılacaktır. Sınırlarımızı taciz edenler bunun karşılığını ödeyecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Esenyurt'da düzenlenen Siyaset Akademisi açılışına katıldı. Açılış öncesi gazetecilerin gündeme dair yönelttiği soruları cevapladı.

Süleyman Soylu, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarla ilgili sorulan bir soruya, "Seçim döneminin hemen akabinde Orta Doğu'nun istikrarsızlığına Türkiye'ye sıçratmaya çalıştılar. Bunu Türkiye de dünya da takip etti. Türkiye'de 3 yılı aşkın süredir AK Parti iktidarının oluşturduğu çözüm sürecinin ne anlama geldiği bugün çok daha iyi bir şekilde kendisini ifade etmektedir. Türkiye 3-4 yıl bütün risk ve eleştirilere rağmen çözüm sürecinin Türklerin, Kürtlerin, bütün herkesin hukukunu, demokrasinin yükselmesini savunur bir pozisyonu ortaya koymasaydı bugün Türkiye Suriyeleşir, Iraklaşır, Libyalaşırdı. Bunun sağlanması çok önemli bir unsurla oldu. 13 yıldır tek başına iktidar ve siyasi istikrarla oldu. Ülkeler ve milletler kendilerine karşı girişilen hareketlere yönelik bir karşı duruş ortaya koyacak ise bir hastalıkla karşı karşıya kalmayacaksa bunun için güçlü bir siyasi iktidar ve iradeye ihtiyaç vardır. 13 yıllık tek başına iktidar süreci sona erdikten hemen sonra Suruç'ta karşı karşıya kaldığımız katliam. Diyarbakır, Adıyaman, Kilis milletimizin canını acıtan olayla ilgili elbette bir tedbir alınmalıydı. Birileri çözüm sürecini istismar ettiler, demokrasiyi istismar ettiler. KCK eş başkanının açıklamaları ardından Figen Yüksekdağ'ın açıklamaları ardından Selahattin Demirtaş'ın terör örgütlerinin tamamının açıklamaları Türkiye üzerinde istikrarın, huzurun Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü üzerinde bir algısı gerçekleştirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu millette buna izin vermez" dedi.

"BİR ÇAKIL PARÇASI İÇİN HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDERİZ"

"Kimse hayale kapılmasın" diyen Soylu, "Biz biliyoruz, herkes bilsin isteriz ki bizim ülkemizin bölünmez bütünlük diye bir derdi olmaz. Sakın kimse yanlış anlamasın. Bizim böyle bir derdimiz söz konusu değil. Biz ne pahasına olursa olsun böyle bir dertle karşılaşmamak adına bu topraklarda bir çakıl parçası verilmemesi adına her türlü bedeli ödemeye her noktada hazırız. Türkiye 13 yıldır bu çizgiye değil demokrasi, istikrar ve ilerleme çizgisine kendisini adamış bir ülkedir, bunu bozmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

"HDP'YE VERİLEN OYLAR İSTİSMAR EDİLİYOR"

HDP'ye çağrıda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Buradan HDP'ye de bir çağrıda bulunmak istiyorum. HDP'ye CHP de oy verdi, Nişantaşı da Kürt kardeşlerimiz de oy verdi. Bu oyları bugün istismar ediyorlar. Bu işlerin daha derinliği çıkacak. Neden olduğu nasıl olduğu hem milletimiz tarafından hem de kamuoyu tarafından net bir şekilde anlaşılacak" dedi.

"KİM SINIRLARIMIZI TACİZ EDERSE BUNUN HESABINI VERECEKTİR"

Süleyman soylu, " Kim Türkiye'ye sınırlarımızdan taciz yaparsa bunun karşılığını anında görecektir. Kim Türkiye'nin içini karıştırmaya çalışırsa bunun da karşılığını görecektir. 'Koalisyon hükümeti kuruluyor kamu düzeninin olmadığı dönemden bir istismar ortaya çıkarabilir miyiz, bir boşluktan istifade edebilir miyiz' düşüncesi olanlar yanılacaktır. Biz bin yıllık bir devletin üzerinde oturuyoruz. Bu milletin kendi adına savunma mekanizmaları, refleksleri vardır" şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ HÜKÜMETİN KURULABİLMESİNİ SAĞLAMAKTIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, koalisyon değerlendirmesi yaptı. Koalisyonla ilgili sorulan bir soruya, "AK Parti milletimizin ortaya koyduğu 41 puanın sorumluluğunu bütün samimiyetiyle ortaya koymaktadır. Biz hükümet kurmak istiyoruz. Hükümet kurarken de milletimizin bize verdiği emanetin her bir oyuna da sahip çıkıyoruz. Bugün yapılan görüşmelerde de bütün arkadaşlarımız, sayın başbakanımız da dahil bütün samimiyetiyle hükümetin kurulması hususunu dile getirmektir. Hükümet seçim meydanlarında siyasi partilerin kendi adına ortaya koydukları sözlerle bir ortaklaşma içinde kurulamaz. Bu konuda AK Parti ilk günden itibaren tek bir sözü ve sesi ifade etmektedir. Bu tek bir ses ve söz Türkiye'nin bir hükümet ihtiyacı olduğu AK Parti'nin de Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama konusunda ki samimiyetinin açıklamasıdır. Birinci önceliğimiz Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamaktır. Bize söylenen başka bir partiyle ortaklaşa hükümet oluşturma çabasıdır. AK Parti samimiyetle bunu ortaya koymaktadır. Biz yaptık bunun için gayret gösterdik olmadı diyelim diğer siyasi partiler kendi aralarında bir hükümet oluşturabilirler. Eğer o da olmazda Türkiye bir seçim atmosferine doğru gider. Ama seçim atmosferi bizim en son tercihlerimizden biridir. Temel tercihimiz bu hükümetin kurulabilmesini sağlayabilmek. Ortaklık birbirinin ayağından paspas çekerek olmaz. Türkiye'nin tek başına iktidardan geçen boşluğundan istifade etmeye çalışanların ülkemizi ne noktaya getirmek istediği ortadadır. Bu sadece AK Parti'nin sorumluluğu değildir. Diğer siyasi partilerin de sorumluluğudur. Sadece terör örgütleriyle ilişkili partilerin sorumluluğu olmaz. Bizim ilişkimiz milletimizledir, bizim ilişkimiz insanımızladır" ifadesini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER