'İyi İnsan Hareketi İş Birliği Protokolü' imzalandı

'İyi İnsan Hareketi İş Birliği Protokolü' imzalandı

POSTA POSTA
'İyi İnsan Hareketi İş Birliği Protokolü' imzalandı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği, kentteki bazı üniversiteler ile çeşitli derneklerin katılımıyla 'İyi İnsan Hareketi İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Antalya Valiliği'ndeki protokole Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İyi İnsan Hareketi Derneği imza koydu. İmza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, MÜSİAD Antalya Başkanı Boğaçhan Göksu, İyi İnsan Hakareti Kurucu Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Haşmet Öyken katıldı.

AMAÇ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

İyi İnsan Hareketi Kurucu Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı imza töreninde yaptığı sunumda, toplumdaki tüm bireylere iyi insan olma bilincini, duygu ve düşüncesini kazandırmak istediklerini anlattı. İyi insanın, kendine ve topluma zarar vermeyen fayda sağlayan insan olduğunu vurgulayan Dr. Karakayalı, proje kapsamında dokuz hedef okulun öğrencilerine, velilerine ve öğretmenlerine iyi olaylara destek, kötü olaylara ise engel olma duyarlığıyla ilgili eğitimler düzenleyeceklerini söyledi.

Protokol uygulamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Dr. Karakayalı, bu iyilik hareketinin şehre, ülkeye ve insanlığa fayda sağlamasını ve sürdürülebilir olmasını temenni etti.

İNSANLIĞA MAL OLMUŞ HAREKETE DÖNÜŞMESİ TEMENNİ ETTİ

'İyi İnsan Hareketi İş Birliği Protokolü' sunumunun ardından konuşan Vali Münir Karaloğlu da Milli eğitimin esas amacının iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmek olduğunu belirtti. Devletin desteklediği projeleri sivil toplum örgütlerinin de desteklemesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, “Bu projede kamuyla sivil toplumun ve üniversitelerin güzel bir iş birliği olacak. Gördüğümüz problemler karşısında sadece seyretmekle yetinmememiz gerekiyor. Aşınan değerleri görüyoruz. O zaman topyekûn, toplum olarak bir şeylere başlamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Antalya'dan başlayan iyi insan hareketinin, büyüyüp bütün ülkeye bütün insanlığa mal olmuş bir harekete dönüşmesini temenni eden Vali Karaloğlu, "Hedefimiz erdemli, karakterli, hakka riayet eden, hakkı koruyan, hakkı üstün tutan bir nesil yetiştirmektir. Çocuğun etrafındaki eko sistemdeki bütün taraflar aynı şeyi söyler ve öğretir konumuna getirmemiz gerekiyor. Çocuk evde, okulda, toplumda ve sosyal medya yaşantısında farklı değerlerle karşılaşıyor. Bu kadar farklı mesajlardan oluşan bir yapı içerisinde istediğimiz nesli maalesef yetiştiremiyoruz. Buna ihtiyacımız var. Bir şey yapmak hukuken hakkınız olabilir ama onu yaptığınızda yapılan şey helal midir, değil midir? Yaptığınız şey kanuna uygun olsa bile başkasının hakkını ihlal ediyor olabilir. Bütün toplumu o hassasiyete getirmemiz gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER