Ailesi, minik Ömer Salih'in tedavi edilmesini istiyor

GAZİANTEP'te yaşayan Ayşe ve Samet Ayaz çifti, fiziksel ve zihinsel engelli çocukları 1.5 yaşındaki Ömer Salih'in tedavi edilmesini istiyor.

F5HABER F5HABER
Ailesi, minik Ömer Salih'in tedavi edilmesini istiyor

GAZİANTEP'te yaşayan Ayşe ve Samet Ayaz çifti, fiziksel ve zihinsel engelli çocukları 1.5 yaşındaki Ömer Salih'in tedavi edilmesini istiyor.

Terzilik yapan Samet ile ev kadını eşi Ayşe Ayaz çifti, geçen yıl 22 Haziran'da prematüre olarak dünyaya gelen çocukları Ömer Salih'in doğum sırasında düşürüldüğünü, gece gittikleri özel hastanede anestezi doktoru ve çocuklarının doğumunu takip eden doktorun bulunmadığından dolayı çocuklarında engeller oluştuğunu iddia etti. Doğum esnasında yaşadıkları sorunlar nedeniyle doktordan şikayetçi olduklarını anlatan Ayşe Ayaz, maddi durumlarının olmadığını söyleyerek çocuğunun tedavi edilmesini istedi.

Ayşe Ayaz, yetkililerin ya da hayırseverlerin kendilerine yardım etmelerini isteyerek şunları söyledi:

"Haziran ayının 22'sinde doğum sancısı ile hastaneye gittim. Bir gün öncesinde de hastaneye gitmiştim. Gece sancılanınca tekrar hastaneye gittim. Doktor olmadığı için beni doğum odasına aldılar. Fakat çocuğun başı dönmemişti. Doktor bunu daha öncesinde de biliyordu. 7.5 aylıkken çocuğun daha dönmediğini herhangi bir sorun olduğunda sezaryen olabileceğimi söylemişti. Anestezi doktoru ve benim doktorum hastanede olmadığı için ameliyata alınmadım. 4 saat sonra çocuğum normal doğumla dünyaya geldi. Emzirmek için yoğum bakıma gittiğimde çocuğumun halini gördüm. Çocuğum prematüre ve fiziksel engelli olarak dünyaya geldi. Gözünde ve kollarında şişlikler vardı. Daha sonra başka hastaneye gittik. MR'ı çekildi. Çekilen iki MR sonucunda da çocuğun darbe aldığı söyleniyor. Bazı engellerin anne karnında bazılarının ise sonradan oluştuğu söyleniyor. Bir tedaviye başlanması için tanı konulması lazım. Çocuğa hala tanı konulmadı. Çocuğum doğum esnasında düşürülmüş ve beynine oksijen gitmemiş. 5-6 ay boyunca sürekli kontrole gittim çocuğumun sağlıklı olduğu söyleniyordu. Doktordan ameliyata gelmediği, doğum anında yaşadığımız zorluklar ve çocuğun engelli doğduğu için şikayetçi olduk."

Samet Ayaz ise çocuğunu gördüğünde kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu savunarak, çocuklarının tedavisini yaptırabilecek durumlarının olmadığını söyledi. Henüz çocuklarına tanı konulamadığını aktaran İsmet Ayaz, yetkililere seslenerek çocuğu için yardım çağrısında bulundu.

(DHA - Ahmet ÖZER)
SONRAKİ HABER