Erdoğan’dan kararlılık mesajı: İdlib harekâtı an meselesidir

Türk ve Rus heyetlerinin Moskova’da iki gün süren ve önceki gün uzlaşmaya varılamadan tamamlanan İdlib’deki son duruma dair görüşme turu sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara’da önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “İdlib harekâtı, bir an meselesidir. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hâlâ anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan’dan kararlılık mesajı: İdlib harekâtı an meselesidir

TÜRKİYE’nin Suriye’de Esad rejimine bağlı birliklerin Türk askeri gözlem noktalarının gerisine çekilmesi için bu ay sonuna kadar verdiği sürenin sonuna yaklaşılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekâtı bir an meselesidir” uyarısında bulundu. Erdoğan, partisinin dünkü meclis grup toplantısında ve ardından gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

‘SON İKAZLARIMIZI YAPIYORUZ’

“Harekât bölgelerimize tacizlere en sert şekilde cevap veriyoruz. Şayet muhatap ülkeler, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını karşılayamazsa, başımızın çaresine bakmak zorunda kalacağımızı, her fırsatta kendilerine söyledik, söylüyoruz. Rejimin saldırganlığını sona erdirip, Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER