için kaldı

Tarlasında 5 TL buldu, sebebini anlayınca parayı bırakanı aramaya başladı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, bir çiftçinin tarlasındaki sulama borusuna, kimliği belirsiz bir kişi 5 TL sıkıştırdı. Çiftçi, ürün karlışılığında paranın bırakıldığını anlayınca teşekkür etmek için gizemli kişinin peşine düştü.

POSTA POSTA
Tarlasında 5 TL buldu, sebebini anlayınca parayı bırakanı aramaya başladı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bir çiftçinin tarlasındaki ürünlerden alan kimliği belirsiz bir kişi sulama borusuna 5 lira sıkıştırdı. Tarlasına geldiğinde sulama borusundaki 5 lirayı bulan çiftçi parayı bırakana teşekkür etmek istediğini söyledi.

Borunun musluğuna para sıkıştığını gördü

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Yağcılar mahallesinde çiftçilik yapan ve aynı zamanda mahallenin muhtarı olan İbrahim Zeybek, sulamada kullandığı boruları toplamak üzere sabah saatlerinde tarlasına gitti. 

Ürün karşılığında 5 lirayı sıkıştırdığını anladı

Sulama borularını topladığı sırada Zeybek, borunun musluğuna kağıt parçası sıkıştığını gördü. Musluğun yanına gelen Zeybek, sıkıştırılan şeyin 5 TL olduğunu fark etti. Tarlasından geçen birinin aldığı ürün karşılığında 5 lirayı sıkıştırdığını anlayan Zeybek, paranın sahibini bulup teşekkür etmek istiyor.

"Teşekkür etmek ve parayı iade etmek istiyorum"

Paranın sahibini bulup hem kendisine teşekkür etmek hem de parayı iade etmek istediğini söyleyen Zeybek, "2-3 tane su borusunu vardı. Sabah geldiğimde onların içine kim koydu bilmiyorum; 5 lira sıkıştırılmış. İhtiyacı olan bir şeyi almış içi sinsin diye de 5 lirayı sıkıştırmış. Böyle şeyler insanı duygulandırıyor. Günümüzde hala iyi insanlar var. Kendisini bulup teşekkür etmek parayı da iade etmek istiyorum" dedi.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER