Tekirdağ’da yanan tarihi konak, yeniden inşa edilecek

TEKİRDAĞ’da, yangında kullanılmaz hale gelen 2 katlı tarihi ahşap konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Miras Atölyesi’ projesi kapsamında yeniden inşa edilecek. İtfaiyenin hazırladığı raporda, yangına binanın içine atılan ya da düşürülen dış kaynaklı yakıcı maddenin neden olduğu belirtilerek, kesin çıkış nedeni için bilirkişi tarafından tespit yapılması istendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tekirdağ’da yanan tarihi konak, yeniden inşa edilecek

Merkez Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesi Meserref Sokak’taki halk arasında ’Beyaz Konak’ olarak da bilinen 2 katlı tarihi ahşap konak, Pazartesi günü sabaha karşı bilinmeyen nedenle çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, yangına dış etkenin neden olduğu belirtildi. Raporda, binanın çökme sonucu tamamen zarar gördüğü ifade edilerek, şöyle denildi:

"Yangın sonrası yapılan kontrolde, metruk halde bulunan, bodrum zemin ve tek katlı kagir binanın içerisine atılan, düşürülen, yanar halde unutulan dış kaynaklı herhangi bir yakıcı madde ile yangının başladığı tahmin edilmekte ise de kesin yangın çıkış sebebi tespitinin bilirkişiler tarafından yapılması uygun görülmektedir."

YENİDEN AYAĞA KALDIRILACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER