Torku Konyaspor’dan Gültekin Gencer’e sert tepki

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in açıklamalarını "iftira" diye niteledi ve kendisini kınadı.

F5HABER F5HABER
Torku Konyaspor’dan Gültekin Gencer’e sert tepki

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in açıklamalarını "iftira" diye niteledi ve kendisini kınadı.

"Spor Kamuoyuna Duyuru" başlığında kulübün resmi internet sitesi üzerinden Torku Konyaspor Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer'in Antalya'da düzenlediği basın toplantısında Torku Konyaspor'un adını kullanarak ve sadece çeyrek final şansını kaybetmiş, kendisinden çok şey beklenmesine rağmen, sahada hiçbir varlık gösterememiş kaptanı Samuel Eto'o'ya dayandırdığı mesnetsiz, desteksiz ve gerçekle bağdaşmayan açıklamayı Torku Konyaspor Yönetim Kurulu olarak esefle kınıyoruz. Spor kamuoyunun dikkatini çeken konuyla ilgili Konya'nın yerel basını, sayın başkana ulaşarak iddiaya konu olan Torku Konyasporlu futbolcunun ismini defalarca ve ısrarla açıklamasını istemiş, Konya spor kamuoyunun kendisinden bir açıklama beklediği söylenmiş, ancak Antalyaspor başkanı bu talebi ‘Konya daha çok şey bekleyecek' diyerek kesinlikle reddetmiştir" denildi.

"GÜLTEKİN GENCER'İ KAMUOYUNUN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ"

Antalyaspor'un Ziraat Türkiye Kupasında, Torku Konyaspor karşısında aldığı mağlubiyetle bütün hedeflerine ve hayallerine veda etmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Antalyaspor başkanının, yerel basın mensuplarına yaptığı açıklamada olduğu gibi, ‘Futbol, kardeşlik ve dostluk içerisinde olması gereken, birlik ve beraberliği sağlayacak bir oyundur' sözüne sonuna kadar katılıyoruz. Lakin 980 Antalyaspor taraftarının dünyanın ilk beş stadı içinde yer alan Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda çıkardıkları olaylar ve kırılan koltuklar, parçalanan lavabolar ile klozetleri, boş tribünlerden çalınan pankartları, spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Torku Konyaspor Kulübü olarak, stadyumumuza verilen zararı ceza verdirme gayreti gibi göstermeyi popülist bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. 6222 sayılı kanuna aykırı bir açıklama olarak görüyoruz. Bu durumun sorumlu yöneticilik ile bağdaşmadığını, sayın başkanın bu olaylara dur demesi gerektiğini, Türkiye'de sporun gelişmesi ve şiddetin önlenmesi açısından son derece önemli buluyoruz. Torku Konyaspor'un lig sıralamasında üst basamaklarda yer alması bir takım kesimleri rahatsız etmiş olabilir, bunun farkındayız. Ama kulüp olarak bizi aşağıya çekmeye çalışan her türlü olay ve spekülasyonun dışında kalarak işimize bakmak istiyoruz. Bu sebeple, Antalya spor kamuoyundan gelen sert tepkilerin önüne geçmek için gündemi saptıran, Torku Konyaspor'un adını gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan sözlerle yan yana getirmeye çalışan Gültekin Gencer'i ve yaptığı açıklamaları, gerçekleri tek tek ortaya koyarak, spor kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."

(İHA)

SONRAKİ HABER