Silahlı saldırıya uğrayan CHP’li kadın aday konuştu

Silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, "Son 2 gündür yaşadığım şiddetin acısını yaşarken beni hiç bilmediğimiz, hiç içinde olmadığımız kirli bir siyasetin içine çekmeye çalıştılar" dedi.

F5HABER F5HABER
Silahlı saldırıya uğrayan CHP’li kadın aday konuştu

Silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, "Son 2 gündür yaşadığım şiddetin acısını yaşarken beni hiç bilmediğimiz, hiç içinde olmadığımız kirli bir siyasetin içine çekmeye çalıştılar" dedi.

Türkmen, Seyhan Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya tekerlekli sandalye ile gelen Türkmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir kadın olarak kendisine şiddet uygulandığını söyleyen Milletvekili Adayı Türkmen, "Bu şiddetin olduğu bir ortamda bunu göz ardı ederek farklı noktalara çekmek isteyen bir takım yapılar var. Bu son 2 gündür yaşadığım şiddetin acısıyla birlikte tarafıma yöneltilen bugüne kadar hiç bilmediğimiz, hiç içinde olmadığımız kirli bir siyasetin içine çekmeye çalıştılar beni. Ama ben böyle bir siyasetin bugüne kadar içinde olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Ben kirli siyaseti bilmiyorum. Yıllardan bu yana politikanın içindeyim ama biz hep emeğimizle, kendimizi ifade ederek inançlarımız doğrultusunda politika yaparak bir noktada olmayı ve inandığımız şeyleri hayata geçirmeyi kendimize şiar edindik" diye konuştu.

Türkmen, 21 Mart'tan bu yana alanlarda seçim çalışması yaptığına dikkat çekerek, "İlk kez yanımda kimse olmadan bir yere gittim. Sabah 07.30 gibi her gün birlikte çalıştığım arkadaşlarıma ‘Bu kahvaltı davet. Çok kalabalık gitmeyelim' bunu sabah söyledim. Oraya gittim ve bu olayla karşılaştım. Şimdi ben düşünüyorum 21 Mart'tan bu yana ilk kez bir yerde yalnızım ve bu olay beni buluyor yada bu olay beni bulmak için zaten orada. O nedenle de ben bunun kirli siyasetin bir parçası olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN SAVAŞ VERECEĞİM"

Türkiye'de erkek egemen bir yapı içinde kadına şiddet uygulandığına dikkat çeken Türkmen, "Türkiye'de kadına şiddet konusunda Adana başı çekmekte. Ben hep şunu düşünürdüm; ben belli yapıda bir insanım. Eşim belli, ailem belli. Gerçek anlamda demokrasiyi içselleştiren ve yaşayan insanlarız. Böyle bir şey bizim başımıza gelmez. Ama demek ki Türkiye'de kadına şiddet herkesin başına gelebilecek bir şey. Bu beni şu anlamda kamçıladı; TBMM'de kadının yaşamının ve kadının dezavantaj durumundan kurtulması ve eşit insan, eşit yurttaş konumuna gelmesi için çalışmalar yapmak. Her şerde bir hayır vardır derler, ben bundan sonra TBMM'de olduğumda kadına olan şiddetin önlenmesi anlamında çok ciddi bir savaş vereceğim. Bu işin başlı başına bir neferi olacağım" ifadelerini kullandı.

"2005 YILINDAN BU YANA DAVASINA BAKMADIM"

Kendisin silahla yaralayan şüpheli Ali Fuat E.'nin en son 2005 yılında bir davasına girdiğini vurgulayan Türkmen; "2005 yılından bu yana hiçbir davasına girmemişim. Kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi zaten tanıyarak bakmıyorum. Çünkü uzun zamandır görmediğim için simasını unutmuşum. 2005 yılında ben bu adamın avukatlığını bıraktığımda o dosyalarından avukatlık ücreti bile almadım. Ama sicil sabıka kaydına bakmanızı istiyorum bu şahsın. 2005 yılından bu yana davasına baktığım bir şahıs değildir. Ama kendisini Adana bilir. Ben onun için hiçbir şey söylemiyorum" şeklinde konuştu.

"BENİ NE KURŞUN, NE DE BİR ŞAHIS KORKUTABİLİR"

Türkmen, "Ben CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen olarak çıktığım bu yolda tüm Adana'ya ve Türkiye'ye hizmet yolunda eğer ben bu yolda öleceksem de öleceğim. Birileri kefenini giymesini biliyorsa biz de biliriz. Biz bu hizmet yolunda eğer başımıza bir şey gelecekse hoş geldi, sefa geldi. Hiç kimse ne bir kurşun, ne bir şahıs beni ne korkutabilir, ne yıldırabilir. Buyursunlar kirli siyasetlerini yapsınlar. Ama ben tertemiz, dimdik onların karşısında olacağım" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER