Hukukçulardan ’paralel’ temizliğe tam destek

Adana'da, Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu üyesi avukatlar, tüm devlet kurumlarından, mesleki ve sivil toplum örgütlerinden paralel yapı uzantıların temizlenmesi çağrısında bulundu.

F5HABER F5HABER
Hukukçulardan ’paralel’ temizliğe tam destek

Adana'da, Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu üyesi avukatlar, tüm devlet kurumlarından, mesleki ve sivil toplum örgütlerinden paralel yapı uzantıların temizlenmesi çağrısında bulundu.

Eski Adana Adliyesi önünde toplanan Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu üyesi avukatlar, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Kürşat Yanık, darbe teşebbüsüyle ülkenin kaos ortamı içerisine çekilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu darbe, insanlığın bütün ahlaki ilkelerinden, medeniyet değerlerinden uzak bir kalkışmadır. Milletine silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bu haince girişim aziz milletimizin canını, bedenini ortaya koyması ile akamete uğratılmış ve ülkemiz darbelerle ilgili makus talihini yenmiştir. Bu darbe girişimini yapan gözü dönmüş, alçak FETÖ hainleri, darbeye karşı iradesine sahip çıkmak için sokaklara akın eden milletin evlatlarına, güvenlik teşkilatlarına ve gazi meclise bomba atarken hiçbir değer yargısı gözetmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇTE HERKES KENETLENMİŞ VE ÜLKEMİZ BÜYÜK TÜRKİYE OLMUŞTUR"

15 Temmuz Darbe Girişimi'ni bugüne kadar yaşanan en ağır terör hareketi olarak nitelendiren Yanık, şöyle devam etti:

"Milletin ordusunun içine sızmış bu hain, silahlı örgüt, kenetlenmiş bir milletin cesur duruşu ile amacına ulaşamamıştır. Türkiye'nin başkomutanı, lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve milletimize yaptığı kritik çağrının karşılık bulması ile oyun bozulmuştur. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının, hükümet üyelerinin ve bu haince kalkışmanın hemen akabinde milli iradeye desteklerini beyan eden siyasi parti liderlerinin, şanlı ordumuzun gerçek mensuplarının ve kahraman emniyet teşkilatımızın cansiperane duruşu da takdire şayandır. Milletimiz canını ortaya koyarak tankların önüne yatmış, kurşunlara siper olmuş ve demokrasi nöbeti tutmuştur ve halen de tutmaktadır. Aziz milletimizin bu fedakar çıkışı güvenlik güçlerimize moral vermiş ve bu hain plan amacına ulaşamamıştır. Minarelerden yükselen ezanlar, selalar da moral değerlerimizin zirve yapmasını sağlamıştır. Bu süreçte herkes kenetlenmiş ve ülkemiz büyük Türkiye olmuştur. Bu durumun özellikle bilinmesini istiyoruz; egemenlik ve iktidarın tek kaynağı millet iradesidir. Paralel devlet yapılanmaları, okyanus ötesinde yapılan planlarla milli irade ayaklar altına alınamaz, bu ülkenin değerleri yok edilemez, meşru hükümetimiz derdest edilemez."

"BU HASTALIKLI YAPININ ARTIK TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMÜLMESİ GEREKMEKTEDİR"

Avukat Kürşat Yanık, darbe girişiminde bulunan hainlerin dünyevi adalet ve mahşeri nizamda hesap vereceğinin altını çizerek "Millet iradesini askıya almaya, tenkisata uğratmaya ve yok saymaya yönelik yapılan her türlü eylem ve plan yine millet tarafından cezalandırılacaktır. Bu süreçte hem devlet kurumlarından hem de mesleki ve sivil toplum örgütlerinden bu paralel uzantılar temizlenmelidir. Kanser hücresi misalindeki bu hastalık hücreleri, bir gün gelir tekrar bünyeyi işgal eder. Onun için toplumumuz ve tüm kurumlarımız bu hastalıklı yapıdan tamamen arındırılmalıdır. Aziz milletimizin değerlerini suistimal eden, fakir fukara için toplanan milyonlarca liralık yardımları bile kendi çıkar ve amaçları için kullanan, her türlü sınavda soruları çalmak suretiyle kamu kurumlarına sızmış bu terör örgütü, alçak darbe girişimi esnasında milletin vergileriyle alınan helikopter ve uçakları milletin canına kastetmek amacıyla gasp etmiştir. Bu hastalıklı yapının artık tarihin çöplüğüne gömülmesi gerekmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğraması ile demokrasimiz uçurumun kenarından dönmüştür. 1960'larda başlayan ve belirli aralıklarla yaşadığımız darbe dönemleri ve muhtıralar artık tarih olmuştur. Sevinçle, gururla ifade etmek istiyoruz ki Türkiye artık zincirlerini kırmış ve darbelerle ilgili makus talihini yenmiştir. Demokrasi ve Hukuk Birliği Platformu, milli iradeye kastedilen bu alçakça kalkışmaya karşı dik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetimizin yanındadır" ifadelerini kaydetti.

(İHA)

SONRAKİ HABER