Cumhuriyet savcısı kazada hayatını kaybetti

Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya, otoyolda kullandığı otomobile TIR'ın çarpması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.

F5HABER F5HABER
Cumhuriyet savcısı kazada hayatını kaybetti

Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya, otoyolda kullandığı otomobile TIR'ın çarpması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, kaza Seyhan ilçesi, Yenibaraj Mahallesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın (48) kullandığı 01 SR 952 plakalı otomobil, Hastaneler Kavşağı'ndan saat 03.20 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyoluna girdi. Bu sırada Mersin istikametinden Ceyhan yönüne gitmekte olan Mustafa T. (51) yönetimindeki 33 NZJ 36 ön plakalı TIR, Savcı Kaya'nın kullandığı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil savrularak bariyerlere çarparak durabildi.

Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobildeki savcı İsmail Kaya ile yanındaki arkadaşları bir özel firmada uzman olarak çalışan Vedat Çörekli (36) ve esnaf Abdülkadir Azınç (55) yaralandı.

Kazadan sonra TIR sürücüsü ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri 3 yaralının da hayatını kaybettiğini belirledi.

Savcı ve 2 arkadaşının cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Sürücü Mustafa T. ise gözaltına alındı. Sürücünün ifadesinde, Mersin'den Ceyhan istikametine giderken otoyol Hastaneler Kavşağı'ndan birden otomobilin soluna bakmadan otoyola çıktığını kendisinin de duramayıp çarptığını söylediği öğrenildi.

SAVCININ EŞİ HERKESİ AĞLATTI

Adli tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Savcı Kaya içinse adli tıp kurumu önünde tören düzenlendi. Tören öncesi savcı Kaya'nın eşi Güzide, kızı Nur Eda ve oğlu Emre gözyaşlarına boğuldu. Anne kız birbirine sarılıp uzun süre ağladı. Daha sonra Kaya'nın cenazesi polis mangası tarafından alınarak omuzlarda törenin yapılacağa yere getirildi. Türk Bayrağı'na sarılı tabut önünde Kaya'nın eşi ve kızı gözyaşlarına boğuldu. Babasını tabut içinde gören kızı Nur Eda, daha fazla dayanamayınca tören alanından uzaklaştırıldı. Kaya'nın eşi de dua edilirken eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılıp öperek,"Kalk, kalk, nasıl bırakıyorsun bizi" diye ağıt yakması herkesi ağlattı.

Kaya'nın eşini yakınları tabutun yanından güçlükle alabildi.

Bu arada HSYK 1. Daire Üyesi Mehmet Durgun yaptığı konuşmada, İsmail Kaya'nın çok iyi bir savcı olduğunu, 2012 yılından bu yana Adana Adliyesi'nde çalıştığını, meslektaşlarına ve ailesine başsağlığı dilediğini söyledi.

Daha sonra ise Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller dua okuyup Kaya için helallik aldı. Kaya'nın cenazesi polis mangası omuzlarında cenaze aracına konup önce Adana'daki evine daha sonrada memleketi Yozgat'a götürüldü.

Törene Adana Adliyesi'nde görevli savcı ve hakimler katıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER