Kılıçdaroğlu, ağabeyiyle ilgili ilk kez konuştu!

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun babasının cenaze törenine katılmak için Diyarbakır'a giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündemin sıcak başlıklarına ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden ihracını istediği ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu ile ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP'deki FETÖ varlığına dikkati çekerek protesto eden, bunun üzerine de partiden ihracı istenen kardeşi ile ilgili, "Ağabeyim ile ilgili bir sorun yoktur" demekle yetindi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu, ağabeyiyle ilgili ilk kez konuştu!

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerin sorduğu sorulara verdiği cevaplar:

KÜRT SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bu sorunu Türkiye'de çözecek tek parti var. O da CHP'dir. Sözümüz söz. Nasıl çözersiniz diye soracaksanız bizim raporlarımız araştırmalardaımız ortada. Bunu ayak üstü şöyle çözeriz böyle çözeriz demek doğru olmaz.

ADANA MİTİNGİNDE İSMİNİ ANDIĞI GAZETECİLER VE GELEN TEPKİLER

Adana'da gazeteci arkadaşların ismini andığım için belli çevrelerden tepki geliyor. Bir partinin ilkesi olmalı. Hiç bir gazeteci hapiste olmamalı. Bir gazeteci benim düşüncelerimi savunuyosa dışarı çıksın savunmuyorsa dışarı çıkmasın öyle mi? Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Bu ayıptan Türkiye'nin arındırılmasını istiyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN AĞABEYİNİN AÇLIK GREVİ BAŞLATMASI

Ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu hakkında bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ile ilgili bir sorun yok arkadaşlar" dedi. (Kılıçdaroğlu'nun ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu, Didim Belediyesi'ni FETÖ'cülerin ele geçirdiğini iddia etmiş, tepki olarak açlık grevine başlamıştı. Yaşananlar sonrası CHP, Celal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihracına karar vermiş ancak Celal Kılıçdaroğlu CHP'den ettiğini açıklamıştı.)

DÖVİZ BOZDURMA TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı malvarlığında yer alan 200 bin Dolar'ın TL'ye çevrildiğine dair dekontu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün TBMM Genel Kurulu'nda göstermişti.

Kılıçdaroğlu bu konunun hatırlatılması üzerine, "Dekontu gördünüz mü. Görmediniz. Ben de görmedim. Cumhurbaşkanının 200 bin dolarla ilgili dekontunu açıklaması beni mutlu etti. O dekont şeref madalyası ama gizliyor. Neden gizliyorsun. Dekont açıklanmalı" dedi.

Bekir Bozdağ, 200 bin Dolar'ın TL'ye çevrildiğine dair dekontu, bütçe görüşmelerinin sürdüğü genel kurulda göstermişti. Bunun üzerine CHP milletvekilleri yakında görmek için Bozdağ'dan dekontu istemişti. Ancak Bozdağ dekontu milletvekillerine vermemişti.

SONRAKİ HABER