için kaldı

Aladağ'da yurt yangınında aileler şikayetçi (2)- yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine;

F5HABER F5HABER
Aladağ'da yurt yangınında aileler şikayetçi (2)- yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine;

'Aladağ'da yurt yangınında 12 kişi öldü, şikayetçi olan yok' başlıklı haberimizi, kaynağından yapılan düzeltme nedeniyle yeniden veriyoruz.

-------------

YENİDEN

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili soruşturma sürerken, önce kimsenin şikayetçi olmadığı ardından da ölenlerin çoğunun ailesinin şikayetçi olduğu açıklandı.

Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Elçi, Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yangında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığı açıklamasını yaptı. Ancak ilk ifadelerinde şikayetçi olmayan yaralı öğrenciler ile ölen çocukların ailelerinin, daha sonra soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet savcısına şikayetçi olduğu öğrenildi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, bu konuda özel bir hassasiyet gösterdiklerini farklı günlerde şikayetçi olan veya olmadıklarını beyan edenlerin sayılarında farklılıklar olduğunu belirterek, son durumu şöyle açıkladı:

"24 yaralıdan biri dışında diğerleri şikayetçi olmadı. Hatta şikayetçi olup olmadıkları sorulduğunda tereddüt eden bir tavır, tedirgin eden bir tavır gören meslektaşlarımız bu durumu da tutanak altına aldı. Avukatlarımız çocukların yaşının küçük olduğu, şikayetin sonuçlarını bilebilecek yeterlikte ve akli düzeyde olmadıklarını ifade ederek kamu adına şikayetçi oldular. Bu hafta soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet savcısı, bizzat köylere giderek hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle görüştü. Şu ana kadar ifadesi alınan 9 aile de olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu. Kalan 2 ailenin de kısa sürede ifadesi alınacak. Adana Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız."

(DHA - Murat KİBRİTOĞLU)
SONRAKİ HABER