için kaldı

15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan 31 sanığa ceza yağdı

ADANA'nın Yumurtalık İlçesi'nde 15 yaşındaki G.S.Ç.'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında bir siyasi partinin eski ilçe başkanının da bulunduğu 18'i tutuklu 31 sanığa ceza yağdı.

F5HABER F5HABER
15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan 31 sanığa ceza yağdı

ADANA'nın Yumurtalık İlçesi'nde 15 yaşındaki G.S.Ç.'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında bir siyasi partinin eski ilçe başkanının da bulunduğu 18'i tutuklu 31 sanığa ceza yağdı.

Yumurtalık İlçesi'ne bağlı bir köyde oturan ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi G.S.Ç., haziran ayında okuldaki bir arkadaşına, erkeklerle zorla ve para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Bu öğrencinin okul müdürüne durumu bildirmesi üzerine polise haber verildi. Emniyet'e götürülen küçük kız ifadesinde bir siyasi parti eski ilçe başkanı olan V.Y.'nin tecavüzüne uğradığını, ondan sonra hem Y. ile hem de diğer erkelerle birlikte olduğunu söyledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 29 şüpheli tutuklanırken 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"TECAVÜZ ETTİĞİNDE 9 YAŞINDAYDIM"

Soruşturma sonunda 31 sanık hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyetten yoksun kılma ve çocuğu fuhuşa teşvik' suçlarından 2-35'er yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk celsesinde ifade veren G.S.Ç. tüm sanıklardan şikayetçi olarak şunları söyledi:

"Bana ilk tecavüz eden kişi 'V.dede' diye hitap ettiğim V.Y. oldu. Ben 9 yaşındaydım, bayramın ikinci ya da üçüncü günüydü, şeker bayramıydı. Komşumuz olan H.'nin nişanı vardı. Yanımda A. isimli arkadaşım vardı. V.Y. arabasıyla yalnız olarak geldi, 'Size dondurma almaya gidelim' dedi. Biz de bindik ve gittik, dondurmayı bize aldı, daha sonra bizi eve götürdü, evde kimse yoktu. A. dışarıda kaldı ve top oynuyordu, bize topu V.Y. almıştı. Beni içeriye çağırdı, harçlık vereceğini söyledi. Kapıyı örttü, bana orada tecavüz etti, ben bağırdım ancak ağzımı kapattı. 2015 yılı mayıs ayına kadar kendisiyle birden çok kez ilişkiye girdik. Bana kendisi harçlık verirdi, babama da zaman zaman para verirdi, karşılığını benden alırdı. Hatta V.Y. bana Y.K. ile ilişkiye girmem konusunda beni yönlendirdi, 'Git onunla ilişkiye gir iyi parası var' diye."

Tüm sanıklar suçlamaları kabul etmezken mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 11'ini tahliye etti.

"BİTLİ BİRİNE BU EYLEMİ YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL"

18'i tutuklu 31 sanık Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklar yöneltilen suçlamayı kabul etmezken bazıları G.S.Ç.'nin iftira attığını öne sürdü. Kıza 9 yaşındayken tecavüz ettiği iddia edilen V.Y. ise yıllarca esnaflık yaptığını belirterek, "Benim gibi bir adamın bana göre eli yüzü kirli, bitli birisine bu eylemi yapması mümkün değildir. G.S.Ç.'nin ifadelerinin aslı astarı yoktur" diye savunma yaptı.

(DHA - Salih ÜÇTEPE)
SONRAKİ HABER