Adana'da 30 Ağustos'a sönük kutlama

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Niğde'de düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar, Hatay'da ve Osmaniye'deki kutlama, çelenk koyma ve tebriklerin kabulü ile sınırlı kalırken, Adana, Mersin ve Niğde'de resmi geçit töreni de yapıldı. 2 milyon nüfuslu Adana'da töreni izlemeye yaklaşık 100 kişi katıldı.

F5HABER F5HABER
Adana'da 30 Ağustos'a sönük kutlama

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Niğde'de düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar, Hatay'da ve Osmaniye'deki kutlama, çelenk koyma ve tebriklerin kabulü ile sınırlı kalırken, Adana, Mersin ve Niğde'de resmi geçit töreni de yapıldı. 2 milyon nüfuslu Adana'da töreni izlemeye yaklaşık 100 kişi katıldı.

28 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla yayınlanan genelgede "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" denildi.

Genelgenin ardından Osmaniye Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenini Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki tören alanı yerine Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda yaptı. Vali Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara ile protokolün katıldığı törende çelenklerin bırakılıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Tören, Vali Al'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

HATAY'DA GEÇİT YAPILMADI

Hatay'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni ise Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene, Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Özcan Erdem ve protokol katıldı. Çelenk sunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, Vali Topaca'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. Hatay'da da Osmaniye'de olduğu gibi geçit töreni yapılmadı

ADANALILAR İLGİSİZ KALDI

Aşırı sıcaklar nedeniyle halkın büyük bölümü yayla ve denize giden Adana'da ise ilk tören, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ile protokolün katıldığı törende çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Valilik'te tebrikleri kabul eden Mustafa Büyük, daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'na geçerek Tümgeneral Osman Erbaş ve Ramazan Akyürek ile birlikte askeri cipin üzerinde töreni izlemeye gelenleri selamlayarak bayramını kutladı.

2 milyon nüfuslu Adana'da töreni izlemeye yaklaşık 100 kişi katıldı. Saat 09.00'da başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kutlama mesajının okunduğu tören, askeri birlik ve askeri araçların geçişi sonrası son buldu.

CHP'Lİ ÖZDİŞ'TEN TEPKİ

Törenin sona ermesinin ardından protokolden ayrılan milletvekili İbrahim Özdiş, kutlamalara halkın ilgisiz kalmasına tepki göstererek, "13 yıl öncesine kadar bu başarıya toplumun her türlü katmanı dahil ediliyordu. Halkımızla birlikte bu alanlar dolup taşıyordu. Ancak son yıllarda özellikle Ak Parti iktidarının bir anlamda bilinçli hareketi sonucu, 30 ağustos törenleri maalesef biz bize kutlamalardan öteye geçmedi" diye konuştu.

MERSİN'DE ASKERİ BİRLİK GEÇİŞ YAPTI

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Mustafa Gültak, Yılmaz Tezcan, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve vatandaşların katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunumu yapılıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Çakacak, Mersin Kültür Merkezi'nde tarikleri kabul etti.

Daha sonra Özdemir Çakacak, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Burhanettin Kocamaz ile birlikte askerlerin ve halkın bayramını kutladı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyük Zafer'in 93'üncü Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı da okundu. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler, Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız'ın da 'Bayrak' şiirini okuduğu tören, askeri biriliğin geçişi ile sona erdi.

NİĞDE'DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü Yıldönümü kutlamaları Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Vali Kılıç'ın tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na geçildi. Kılıç'ın Albay İbrahim Taşkın ve Faruk Akdoğan ile törene katılanların bayramını kutlamasının ardından Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalar, resmi geçit töreni ile sona erdi.

(DHA - Salih ÜÇTEPE-Akif ÖZDEMİR-Mustafa İNSAN-Ramazan ÇELİK-İbrahim EMÜL-Uğur MART)
SONRAKİ HABER