5.2'lik deprem Akdeniz illerini uyutmadı, artçılar gelmeyince öncü deprem kuşkusu yarattı

DOĞU AKDENİZ'in 'Çukurova Bölgesi' olarak tanımlanan Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye'de hissedilen dün geceyarısı denizde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları sokağa döktü. Özellikle 27 Haziran 1998 depremini yaşayan Adanalılar geceyi parklarda geçirirken, hastaneler de panik yaşayanlarla dolup taştı. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı...

F5HABER F5HABER
5.2'lik deprem Akdeniz illerini uyutmadı, artçılar gelmeyince öncü deprem kuşkusu yarattı

DOĞU AKDENİZ'in 'Çukurova Bölgesi' olarak tanımlanan Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye'de hissedilen dün geceyarısı denizde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları sokağa döktü. Özellikle 27 Haziran 1998 depremini yaşayan Adanalılar geceyi parklarda geçirirken, hastaneler de panik yaşayanlarla dolup taştı. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, depremin ardından beklenen 4.0 büyüklüğündeki artçı şoklarının olmamasının Adana için sıkıntılı bir durum olduğunu, gece yaşananın öncü deprem olasılığı üzerinde durduklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre saat 01.00'de Adana'nın sahil ilçesi Karataş'ın Tuzla mevkii açıklarında Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçeye 8 kilometre uzaklıkta, yerin 21.5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yaklaşık 10 saniye sürdü.

27 Haziran 1998'de 144 kişinin hayatını kaybettiği Adana'da bir kez daha uykularında depreme yakalanan vatandaşlar sokağa dökülürken, korku ve panik yaşayan birçok kişi de hastanelerin acil servislerine akın etti.

Özellikle çocuklu aileler, geceyi sokakta, park ve bahçelerde geçirdi. Can ve mal kaybının olmadığı deprem, Akdeniz'in diğer illeri Mersin, Hatay, Osmaniye'de de hissedildi. Niğde'nin Adana sınırına yakın ilçelerinde de hissedilen deprem, Karataş'a yaklaşık 270 kilometre uzaklıktaki Gaziantep'te de hafif şiddetinde fark edildi.

ARTÇI OLMAMASI ÖNCÜ OLMA RİSKİ TAŞIYOR

(DHA - Akif ÖZDEMİR-Ramazan ÇELİK-Ali ŞEN)
SONRAKİ HABER