412 Satranç Takımıyla Guiness'e Girdi

NURUS Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, 1975 yılından bu yana 100’e yakın ülkeden aldığı 412 adet satranç takımı koleksiyonu ile 31 Ocak 2012’de Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Koleksiyonun bir bölümünü İstanbul’da sergilemeye başlayan Gökyay, satrancı küçük yaşlarda babasından öğrendiğini belirterek, “Santranç bir oyunun yanında stratejik düşünmeyi planlamayı...

F5HABER F5HABER
412 Satranç Takımıyla Guiness'e Girdi

NURUS Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, 1975 yılından bu yana 100’e yakın ülkeden aldığı 412 adet satranç takımı koleksiyonu ile 31 Ocak 2012’de Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Koleksiyonun bir bölümünü İstanbul’da sergilemeye başlayan Gökyay, satrancı küçük yaşlarda babasından öğrendiğini belirterek, “Santranç bir oyunun yanında stratejik düşünmeyi planlamayı öğreten bir entrüman onunda yanında da ülke kültürlerinin ortaya çıktığı bir şey” dedi.

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, iş hayatının yanı sıra, koleksiyonerliğiyle de büyük bir başarı elde etti. Satranç takımı koleksiyonlerliğine, 1975 yılında gördüğü ilk satranç takımı setini almak için üç gün boyunca Milano'daki dükkanın açılmasını bekleyerek başlayan Gökyay'ın bu tutkusu ve heyecanı, 35 yıla yayılarak bugün 412 parçadan oluşan dünyanın en büyük satranç takımı koleksiyonuna dönüşmüş durumda. Gökyay, dünyanın dört bir yanından aldığı satranç takımlarından oluşan 412 setlik bu koleksiyonu ile 31 Ocak 2012 yılında Guinnnes Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. Gökyay, 412 setlik santranç koleksiyonunun bir bölümünü Levent’te bulunan Nurus Ofis binasının bir katında sergilemeye başladı. Bugün yapılan açılış kokteyline Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay’ın yanı sıra ailesi, Nurus çalışanları ve çok sayıda arkadaşı katıldı.

(DHA - Taner YENER)
SONRAKİ HABER