Alman Komutan Hüller'den Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Limanı'nda görev yapan Federal Alman Ordusu Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Stefan Hüller, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

F5HABER F5HABER
Alman Komutan Hüller'den Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Limanı'nda görev yapan Federal Alman Ordusu Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Stefan Hüller, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Vali Öz, "Burada ve dünyanın farklı yerlerinde Birleşmiş Milletler, NATO ve diğer uluslararası kurumların işbirliği ile yürütülen bazı misyonlar ve barış güçleri var. Dolayısıyla ilimizde yine Alman ordusunun Afganistan'da yapmış

olduğu çalışmaların uzantısı olarak burada bir görev birimimiz var. Bu görev birimindeki hem komutan hem de personel zaman zaman değişim yaşıyor. Biz devlet olarak yapılan hizmetin bu bölümünde Trabzon olarak ev sahipliği yapıyoruz"
dedi.

Uluslar arası kuruluşların üstlendiği misyona da vurgu yapan Vali Öz, "BM, NATO, AB ve diğer uluslar arası kurumların dünyada insanların barış ve huzur içerisinde yaşaması için daha etkin rol oynamasını istiyoruz. Maalesef huzursuzlukların, demokrasiye

müdahalelerin, insan hakları ihlallerinin ve çatışmaların çok olduğu bölgelerde daha etkin ve dinamik rol oynamasını, objektif bir şekilde çalışmasını bekliyor ve ümit ediyoruz. Başta Afganistan olmak üzere, Suriye'de, Mısır'da ve diğer ülkelerde yaşanan sıkıntılar konusunda uluslararası kurumlar daha etkin rol oynar ve dünya barışını ve insanların huzur içinde yaşamasını hep birlikte temin ederiz"
dedi.

"BURADA KENDİMİZİ ALMANYA'DAYMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Federal Alman Ordusu Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Stefan Hüller ise, "Burada bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bir hafta önce Trabzon'a geldim. Çok kısa süre içersinde görevi devraldım. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde şunu gördüm

ki, burada mükemmel bir işbirliği ortamı sağlanmış. Bu güzel işbirliği sayesinde Afganistan'dan askeri malzemelerimizin geri intikalini düzgün bir şekilde sağlayabiliyoruz. Son derece olumlu yürüyen işbirliğinde herhangi bir değişiklik yapmaya gerek görmüyoruz. Burada kendimizi Almanya'daymış gibi hissediyoruz. Ancak kendi içimizde bazı değişiklikler yapacağız. Asker sayımızda azaltma yapacağız. Burada ihtiyaç duymadığımız askerleri Almanya'ya getireceğiz"
diye konuştu.

Vali Öz, ziyaretin anısına Albay Hüller'e plaket takdim ederken, Hüller de, Vali Öz'e hediyesini sundu.

SONRAKİ HABER